Inovatiile sunt parte integranta a unei lungi traditii in istoria companiei noastre, care isi datoreaza originile energiei creatoare a celui care a fost Friedrich Duss, fondatorul unui mic atelier in Neubulach, in 1920, pentru producerea panourilor de control electric si a motoarelor de curent continuu.

Fondatorul companiei Friedrich Duss

 

Dintr-o mica afacere de familie a evoluat intr-o companie industriala specializata masini de gaurit, rotopercutoare si sisteme de gaurire cu diamant, care multumita inventivitatii si nenumaratelor patente si-a castigat o bine meritata reputatie internationala. Pe langa exceptionalul succes, DUSS se poate mandri cu o serie de realizari si inovatii tehnologice care astazi sunt binecunoscute si apreciate de utilizatori pe santierele din intreaga lume.

Astfel, la inceputul anilor 1950, DUSS a inceput afacerea in domeniul utilajelor pentru constructii prin inventarea unei masini de gaurit electrice manuale complat izolate electric. In aproximativ aceeasi perioada, o masina de gaurit electrica cu doua trepte de turatie si maner tip pistol avea sa poarte marca DUSS.

 

Compania DUSS a fost de asemeni responsabila la inceputul anilor 1960 de dezvoltarea si producerea unui combipercutor electropneumatic care pentru prima data in istorie era prevazut cu sistem integrat de aspiratie a prafului, mandrina sigura, selector al functiilor (gaurire / daltuire) si lubrifiere cu vapori de ulei – toate revolutionare pentru acea perioada.

P 50 in anul 1964, combipercutorul cu sistem de percutie electropneumatica

Mai mult, de atunci, DUSS a uimit in mod repetat expertii din domeniu cu noi inovatii, o lunga serie de realizari ce se intind de-a lungul timpului, pana in prezent. Cu cativa ani in urma DUSS a introdus pe piata primul combipercutor SDS-max din clasa de 4 kilograme pe plan mondial.

Patent pentru rotopercutorul P 50 in anul 1963

 

Compania DUSS a fost de asemeni responsabila la inceputul anilor 1960 de dezvoltarea si producerea unui combipercutor electropneumatic care pentru prima data in istorie era prevazut cu sistem integrat de aspiratie a prafului, mandrina sigura, selector al functiilor (gaurire / daltuire) si lubrifiere cu vapori de ulei – toate revolutionare pentru acea perioada.

 • 1920

  Friedrich Duss deschide in Neu Bulach, in muntii Padurea Neagra un atelier de producere a tablourilor de control si motoarelor electrice de curent continuu.

 • 1926

  Prezentarea unei masini de gaurit electrice la expozitia tehnica din Leipzig.

 • 1964

  DUSS produce capodopera sa: ciocanul combipercutor electropneumatic P50 cu sistem de absorbtie a prafului, ambreiaj de siguranta, lubrifiere cu baie de ulei si selector pentru gaurire/daltuire.

 • 1968

  DUSS produce combipercutorul P28, cel mai usor combipercutor produs la acea vreme.

 • 1976

  PK40 este primul demolator produs de DUSS - practic si puternic.

 • 1999

  PX46 - cel mai usor combipercutor SDS Max pe plan mondial.

 • 2002

  Record. DUSS produce demolatoarele PK160 si PK300 avand performante comparabile cu ale demolatoarelor pneumatice.

 • 2003

  DUSS ofera clientilor o gama completa de carotiere cu diamant pentru utilizare umeda si uscata.

 • 2006

  Largirea gamei de carotiere cu diamant permite realizarea de gauri cu diametre intre 8 si 400 mm.

 • 2008

  DIA 303 W prima masina de gaurit cu coroane diamantate din lume cu constructie unghiulara, pentru utilizare manuala sau cu stativ, prevazuta cu 3 trepte de turatie.

 • 2009

  RVA (absorbant al vibratiilor de recul) Demolatoarele si combipercutoarele ofera un confort sporit prin reducerea dramatica a vibratiilor si performante crescute in utilizare.

 • 2014

  PK600 - asa trebuie sa fie un demolator - cu puterea sa de demolare impresionanta,el stabileste noi standarde

 • 2020

  Putem privi cu mandrie la cei 100 de ani de istorie a companiei si in acelasi timp cu numeroase asteptari la viitor.